Käsisammuttimen huolto ja tarkastus

Sammuttimen määräaikaishuolto käsillä? Etelä-Savon Paloturva Oy on Tukesin valtuuttama huoltoliike. Toimimme Mikkelin seudulla. Ota yhteyttä, niin sovitaan sopiva huoltoaika!

Käsisammuttimen huolto saattaa sammuttimen toimintakuntoon. Nestesammutin tulee huoltaa vähintään 5 vuoden välein. Muiden käsisammuttimien enimmäishuoltoväli on 10 vuotta. Ensimmäisen huollon ajankohta määräytyy käsisammuttimen valmistusajankohdasta.

Käsisammutin on huollettava lisäksi jokaisen käyttökerran jälkeen. Käsisammutin pitää huoltaa myös silloin, kun tarkastus antaa siihen aihetta – kuitenkin vähintään valmistajan tai maahantuojan ohjeissa mainituin huoltovälein.

Tarkastuta käsisammutin säännöllisesti

Käsisammuttimien tarkastuksessa todetaan käsisammuttimien toimintakunto. Käsisammuttimen tarkastus tehdään vuoden välein, jos käsisammutinta säilytetään paikassa, jossa se on alttiina sammuttimen toimintakuntoon vaikuttaville tekijöille, kuten kosteudelle, tärinälle, lämpötilojen vaihtelulle tai pakkaselle.

Jos käsisammutinta säilytetään kuivissa ja tasalämpöisissä sisätiloissa, on tarkastus suoritettava 2 vuoden välein. Ensimmäisen tarkastuksen ajankohta määräytyy käsisammuttimen valmistusajankohdasta.

Pikapalopostien tarkastukset ja huollot

SFS-EN 6713 -standardin ja Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton suojeluohjeen (Palovesiputkistot 1998) mukaan pikapalopostit tulee tarkastaa joka vuosi. Letkut ja keskiö on koeponnistettava 5 vuoden välein.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, niin sovitaan yhdessä sopiva aika tarkastukselle tai huollolle. Toimimme pääasiassa Mikkelin seudulla. Tavoitat meidät parhaiten puhelimitse, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella.

Suosittele meitä

Yhteystiedot

Etelä-Savon Paloturva Oy
Timpurinkatu 13
50150
Mikkeli
jukka@espaloturva.fi
www.espaloturva.fi

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!


  • Reilusti ja rehellisesti