Palotarkastukset ja -huollot Mikkelissä – käsisammuttimet ja pikapalopostit

Ota yhteyttä ja kysy lisää >>
Palotarkastukset Mikkelissä

Onko kotonanne tai yrityksessänne käsillä sammuttimen määräaikaishuolto? Etelä-Savon Paloturva on Tukesin valtuuttama huoltoliike Mikkelissä. Tarkastamme ja huollamme käsisammuttimet ja pikapalopostit. Asianmukaisesti tehty palotarkastus ja -huolto mahdollistavat sen, että sammuttimet toimivat onnettomuuden koittaessa niin kuin pitää. Voit tuoda kotonasi tai yrityksesi tiloissa olevan käsisammuttimen meille vuositarkastukseen, käytön jälkeen tai muuna tarpeelliseksi katsomanasi aikana. Pikapalopostit tarkastamme ja huollamme siellä, minne ne ovat asennettu.

Ota yhteyttä, niin sovitaan sopiva huoltoaika!

 

Käsisammuttimen tarkastukset

Käsisammuttimien tarkastuksessa todetaan käsisammuttimien toimintakunto. Käsisammuttimen tarkastus tehdään vuoden välein, jos käsisammutinta säilytetään paikassa, jossa se on alttiina sammuttimen toimintakuntoon vaikuttaville tekijöille, kuten kosteudelle, tärinälle, lämpötilojen vaihtelulle tai pakkaselle. Täten ulkotiloissa, tulityö- tai kaasukärryssä sekä autossa tai veneessä säilytettävä käsisammutin tulisi tarkistuttaa vuoden välein. Jos käsisammutinta säilytetään kuivissa ja tasalämpöisissä sisätiloissa, riittää, että tarkastus suoritetaan kahden vuoden välein. Ensimmäisen tarkastuksen ajankohta määräytyy käsisammuttimen valmistusajankohdasta.

Kuinka usein käsisammutin tulee huoltaa?

Käsisammuttimen huolto saattaa sammuttimen toimintakuntoon. Nestesammutin tulee huoltaa vähintään viiden vuoden välein. Muiden käsisammuttimien huoltoväli on kymmenen vuotta. Ensimmäisen huollon ajankohta määräytyy käsisammuttimen valmistusajankohdasta. Tämän lisäksi käsisammutin on huollettava jokaisen käyttökerran jälkeen. Käsisammutin pitää huoltaa myös silloin, kun tarkastus antaa siihen aihetta – kuitenkin vähintään valmistajan tai maahantuojan ohjeissa mainituin huoltovälein.

Pikapalopostin tarkastukset ja huollot

Teemme pikapalopostien määräaikaistarkastukset ja toimintakunnon testaukset. SFS-EN 6713 -standardin ja Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton suojeluohjeen (Palovesiputkistot 1998) mukaan pikapalopostit tulee tarkastaa joka vuosi. Letkut ja keskiö on koeponnistettava viiden vuoden välein. Säännöllinen ja asianmukaisesti tehty huolto mahdollistaa sen, että pikapaloposti pysyy toimintakunnossa pitkään.